Opći uvjeti 2018-04-04T05:58:12+00:00

OPĆI UVJETI POSLOVANJA

Internet turistička agencija Boho Travel Art pruža usluge izleta.  Izlet možete bukirati emailom, online upitnim obrascem, mobitelom te drugim sredstvima komunikacije, kao i preko autoriziranih partnera.

Molim Vas, obratite pozornost da se ovi opći uvjeti odnose na Vaše bukiranje iplaćanje te sadrže element ugovora o izletu. Kupnjom izleta Boho Travel Art, smatra se da ste ove opće uvjete pažljivo pročitali i prihvatili.

Radno vrijeme za osobni kontakt:

Pon-Ned: 09:00-15:00 sati

Tijekom radnog vremena možete uspostaviti direktnu komunikaciju putem mobitela ili aplikacija poput Vibera i WhatsAppa. Prodaja se sklapa bez fizičke prisutnosti klijenta online, email: info@bohotravelart.com.

KUPAC (Vi) naručuje turističke proizvode i usluge emailom ili online upitnim obrascem web stranice. Cijene prikazane na stranici su informativne, a finalna cijena ovisi o Vašem izboru izabranih usluga.

CIJENE su u hrvatskim kunama. Cijene prikazane u eurima su informativne prirode. Iznos će biti biti obračunat i naplaćen prema srednjem tečaju Hrvatske narodne banke na dan transakcije. Agencija nije u sustavu PDV-a te su cijene prikazane bez njega.

PROCES BUKIRANJA TURA (izleta)

  • Izaberete jedan od ponuđenih izleta s web stranice i pošaljete nam email ili ispunite online upitni obrazac s podacima željenog polaska (datum i sat), broj osoba i dodatnih usluga i potreba (potrebe prijevoza s mjesta polaska i sl.)
  • Agencija Vam šalje odgovor o dostupnosti usluge. Prije bukiranja/uključenog ugovora o izletu, dobit ćete pregled o svim dogovorenim detaljima izleta
  • Nakon što smo dogovorili itinerar ture (izleta) kojeg želite kupiti, primit ćete podatke za uplatu te ugovor s dogovorenim itinerarom. Po uplati ukupnog iznosa ili 50 % rezervacije ukupnog iznosa, ugovor se smatra pravovaljanim
  • Uplata rezervacije od 50% od cijelog iznosa je nepovratan. Ostatak uplate do cijelog iznosa je 2 dana prije bukiranog termina ili se plaća u gotovini direktno vodiču
  • Nakon što je rezervacija uplaćena, primit ćete vaučer sa svim informacijama i detaljima izleta

U slučaju izleta dijeljenog s drugim izletnicima, imate pravo na smanjenu cijenu prema ukupnom broju izletnika.

Uslugom prodaje se smatra izabrani i naručeni izlet, odabir uplate te izvršeno plaćanje.

VAUČER jasno definira naručene usluge i kupce: broj vaučera, naručene usluge, datum i vrijeme (sat) usluge, cijenu, mjesto polaska, broj izletnika i moguće ime i prezime izletnika.

Općenito, TURE (IZLETI), uključuju turističkog vodiča, prijevoz vozilom ili brodom te ulaznice.

U slučaju dodatnih usluga, budite sigurni da ste ih naveli tijekom bukiranja. Sve dodatne usluge tijekom izleta se plaćaju direktno.

U slučaju OTKAZIVANJA usluge s Vaše strane: rezervacija, odnosno iznos od 50% će ostati naplaćen ukoliko ste otkazali unutar 2 dana (48 sati) prije sata polaska.

Agencija preporučuje kupnju osiguranja od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti, staviti na raspolaganje informaciju o sadržaju tih osiguranja te opće uvjete ugovora o osiguranju. Informacije o osiguranju će biti pružene po upitu.

Pri kupnji izleta se smatra da su Vam dodatna osiguranja navedena u prethodnom stavku ponuđena i preporučena.

Otkaz ili promjena programa izleta od strane Boho Travel Art agencije: ukoliko je izlet otkazan od strane Agencije, uplaćen iznos, bez uključene naknade štete, će Vam u potpunosti biti vraćen.

U slučaju procjenjenog rizika, Agencija zadržava pravo otkazivanja usluge isključivanja osobe iz izleta. U tom slučaju, povrat uplaćenog iznosa i kompenzacija štete neće biti izvršena.

Agencija se obvezuje da će s pažnjom dobrog poduzetnika provoditi usluge, birati kvalitetne izvršitelje usluga te brinuti o Vašim pravima i interesima u skladu najbolje turističke prakse.

REKLAMACIJE i prigovori koji se nisu mogli riješiti na licu mjesta, se podnose u pisanom obliku. Potrebno je osigurati dokaz iz kojeg se vidi da usluga nije pružena na način kako je bilo ugovoreno. Reklamaciju ste dužni uložiti u roku od 7 dana nakon završetka pružene usluge. Sve reklamacije nakon tog vremena, neće biti uzete u obzir.

Agencija je dužna donijeti pismeno rješenje na ovaj prigovor u roku od 14 dana po primitku prigovora. U svrhu prikupljana informacija, rok se može produžiti na još 14 dana, ukupno 28 dana. Dok postupak rješenja traje, a ukupno najviše 14, odnosno 28 dana od dana ulaganja prigovora, kupac se neopozivo odriče posredovanje bilo koje druge osobe, arbitraže UHPA-e ili neke druge institucije kao i prava na tužbu, te se obvezuje da neće davati informacija u medije.

Najviši iznos nadoknade po prigovoru može doseći iznos reklamiranog dijela usluga, a ne može obuhvatiti već iskorištene usluge kao ni cjelokupni iznos usluge.

Sve sporove ćemo nastojati razriješiti sporazumno. U suprotnom je nadležan sud u Splitu. Mjerodavno pravo je hrvatsko pravo.

Imate pravo na smanjnje cijene ili kompenzaciju štete ukoliko je ugovorena usluga djelomično izvršena ili uopće nije izvršena.

Ukoliko ste Vi počinili štetu, preuzimate potpunu odgovornost te pokrivate tršokove štete na licu mjesta.

Također ste dužni na vrijeme dati informacije Vašeg zdravstvenog stanja i kondicije ovisno o turi koju ste izabralai.

U skladu sa Zakonom o turističkoj djelatnosti, Agencija je sklopila ugovor o odgovornosti s osiguravajućom kućom ALLIANZ ZAGREB D.D. – PODRUŽNICA SPLIT, broj police 1500-05-2297698

Upute i uvjeti sastavni su dio Ugovora između Vas i Boho Travel Art-a. Pri plaćanju u cijelosti prihvaćate program i ove Upute i uvjete.

Ključna prava po direktivi (EU) 2015/2302