Sulejman i čudesni most 2017-04-12T19:45:38+00:00

Project Description

SULEJMAN I ČUDESNI MOST

Tematska tura oživljene povijesti za individualne posjetitelje i grupe, nevjerojatna priča o Sulejmanu i mostu, svojevremenom osmom svjetskom čudu

Photo: Dražen Lazić

Jeste li spremni za pustolovinu?

Kontaktirajte nas
INDIVIDIUALNI PROGRAM

Jednom davno, daleke 1526. godine Osijek pada pod tursku vlast i ostaje pod njom sljedeću 161 godinu. Četrdeset godina poslije, sultan Sulejman Veličanstveni priprema se sa svojom vojskom prijeći Dravu u nakani da osvoji Siget. Tako počinje zanimljiva priča o gradnji Sulejmanovog mosta i periodu turske vladavine nad Osijekom. Kroz šetnju Tvrđom saznat ćete gdje se most nalazio, kako se gradio i zašto je bio svjetsko čudo. Upoznat ćete se s detaljima iz Sulejmanovog života, osmanskoj kulturi  te kako je izgledao život u gradu tada.

PROGRAM ZA GRUPE

Izvođenje ambijentalne kazališne predstave “Veličanstveni most” odvija se u Tvrđi. Tijekom 60 minutne izvedbe publika upoznaje šaroliku paletu likova iz osmanskog doba. Kroz interakciju s glumcima, u šetnji Tvrđom publika saznaje kako su Osmanlije zauzele Osijek, od njega načinile trgovačko središte te izgradili Veličanstveni most poznat kao 8. svjetsko čudo, most Osijek-Darda. Na početak predstave će vas pozivati Telal, dok će vas kroz doživljaj voditi Hamza beg uz pomoć katoličke i osmanske raje. Kroz povijesne i fikcionalne likove i situacije, s humorom, pjesmom, akrobacijama, vatrom i još ponekim iznenađenjem, ova izvedba će zasigurno postati nezaboravni doživljaj.

Po završetku predstave moguće je održati koncert „Sevdah“ u trajanju od 45 minuta.

Glumački postav od 7 glumaca, 4 akrobata i jednog profesora glazbe, dočarava priču koju je uz povijesne činjenice i nesebičnu pomoć povjesničara umjetnosti, prof. Mladena Radića kao i stručne literature, napisala Nikolina Baškarad, ujedno i redateljica ove ambijentalne predstave.

Kazališno – turistička predstava „Veličanstveni most“ izvodi se u produkciji Hrvatskog društva kulturnog turizma

*Za detalje izvedbe i cijenu, molimo pošaljite upit

Fotografije

Photo: Dražen Lazić

Photo: Dražen Lazić

Pošalji upit

IME I PREZIME *
DATUM POLASKA *
BROJ OSOBA *
EMAIL ADRESA *

NAZIV PROGRAMA *

PORUKA

Photo: Samir Kurtagić