Slatki slavonski doživljaji 2021-04-29T04:36:48+00:00

Project Description

SLATKI SLAVONSKI DOŽIVLJAJI

Otkrijte slatku stranu UNESCO-a u Osijeku i priču o osječkoj knedli te se upustite u osvajanje svijeta slavonskih kolača

Photo: TZ Osijek

Jeste li spremni za pustolovinu?

Kontaktirajte nas

Slavonci su najpoznatiji po svojoj gostoljubivosti i tradicionalnoj gastronomiji. Uz bok najpoznatijim slavonskim jelima poput čobanca i fiš paprikaša te proizvodima kao što su kulen i čvarci, ravnopravno stoje slavonski kolači. Tradicionalni slavonski kolači svoje korijene vuku iz raznoraznih krajeva svijeta što je za rezultat dalo mnogobrojnost i raznolikost vrsta slavonskih slastica. Makovnjače, orahnjače, salenjaci, vanilin krancle, mađarica, šape, štrudle, torte, medenjaci i knedle sa šljivama su samo dio dugog popisa slavonskih kolača.

Na ovoj turi ćete upoznati Osijek kroz šetnju gradom, uz kavu i kušanje kolača i pričom o licitarima i osječkoj knedli.  Umijeće ukrašavanja medenjaka, odnosno izrada licitara, uvršteno je na UNESCO-vu listu nematerijalne svjetske baštine, a jedna od  licitarskih radionica, radionica Blažeković nalazi se upravo u Osijeku. Prepustite se razigranosti licitarskog šarenila i saznajte čemu služi maleno ogledalce u sredini licitarskog srca.

Kao u ostalim dijelovima Hrvatske, tako je i u Osijeku duboko ukorijenjena kultura ispijanja kave. Druženje, šetnja, pijuckanje kave i kušanje slastica savršeno će se stopiti u jedan savršno slatki osječki dan.

Opis izleta informativnog je karaktera i nije obvezujući. Vrijeme i mjesto polaska, kao i dodatne usluge mogu se prilagoditi Vašim željama. Molim pošaljite upit za konačnu ponudu.

ŠTO JE UKLJUČENO

Lokalni licencirani vodič, obilazak grada i tri slastičarnice, kava i poklon licitarsko srce

NAPOMENA

Molimo ponijeti udobnu odjeću i obuću za hodanje

INFORMACIJE O REZERVACIJI

Po dolasku molimo predočiti voucher u papirnatom ili elektroničkom obliku, ovisno o naputku kojeg ste dobili prilikom potvrde rezervacije

Detalji

GDJE

Osijek

MJESTO SUSRETA I RASTAJANJA

glavni osječki trg, Trg Ante Starčevića

TRAJANJE

do 4 sata

KADA

po dogovoru

CIJENA

Cijena ovisi o broju osoba i trajanju, a formira se po upitu

Fotografije

Photo: Blažeković

Photo: TZ Osijek

Photo: Blažeković

Pošalji upit

IME I PREZIME *
DATUM POLASKA *
BROJ OSOBA *
EMAIL ADRESA *

NAZIV PROGRAMA *

PORUKA

Photo: Samir Kurtagić