Promatranje samoniklog bilja 2018-04-24T09:59:03+00:00

Project Description

PROMATRANJE SAMONIKLOG BILJA

Isključivo edukativna tura u kojoj se umjesto branjem, o biljkama uči promatranjem

Photo: Samir Kurtagić

Jeste li spremni za pustolovinu?

Kontaktirajte nas

Sastavni smo dio prirode i sve se češće toga prisjetimo, osobito kad želimo nešto zdravo pojesti, popiti iscjeljujući čaj ili dodati koji začin jelima koja spremamo. Šetnjom kroz prirodu ćete imati priliku naučiti razlikovati jestivo od nejestivog bilja, za što se koristi, ali i dobiti uvid kako biljke koje najčešće poznajemo isključivo s fotografija, izgledaju u svom prirodnom obliku.

PRIJEDLOG PROGRAMA

Posjet jedinoj preostaloj stepolikoj livadi u Hrvatskoj koja se nalazi u Bilju, naselju udaljenom od Osijeka svega 5 km, kraj biljskog groblja. Na ovoj jedistvenoj stepolikoj livadi zabilježeno je oko 140 biljnih vrsta, od kojih su neke rijetke pa čak i ugrožene, npr. išarana perunika, crnkasta sasa, mađarski divokozjak. Zbog svoje je vrijednosti, ova travnjačka površina, 2000. godine proglašena spomenikom prirode.

Posjet Kopačkom ritu i promatranje pregršt prekrasnih bijelih lopoča, vodene paprati, crnog šaša i trske te sibirske perunike. Laxmannov rogoz je također biljka koja se može naći u Kopačkom ritu. Prvi put je zabilježena 2000. godine u obliku malobrojne populacije i to na području Hrvatske samo u Kopačkom ritu i spada u kritično ugrožene svojte.

Uključen je i posjet eko gospodarstvu na kojem se uzgaja ljekovito bilje. U sklopu eko gospodarstva moguće je održati i kratku radionicu o jestivom i ljekovitom bilju.

Sve informacije su općeg karaktera i nisu obvezujuće. Vrijeme i mjesto polaska, kao i dodatne usluge se mogu prilagoditi Vašim željama. Molimo pošaljite upit za konačnu ponudu.

Fotografije

Photo: Samir Kurtagić

Pošalji upit

IME I PREZIME *
DATUM POLASKA *
BROJ OSOBA *
EMAIL ADRESA *

NAZIV PROGRAMA *

PORUKA

Photo: Samir Kurtagić