Jahanje u Slavoniji 2019-01-27T08:23:33+00:00

Project Description

JAHANJE U SLAVONIJI

Svi ljubitelji životinja mogu aktivno provesti odmor i saznati zašto su Slavonci oduvijek bili posebno vezani uz konje

Photo: Silvija Butković

Jeste li spremni za pustolovinu?

Kontaktirajte nas

U aktivnom odmoru tijekom boravka u Slavoniji, važno mjesto zauzima i jahanje koje pruža nezaboravno iskustvo otkrivanja slavonskih krajozbraza u društvu prekrasne i plemenite životinje – konja. Mogućnosti su razne, konjičkih klubova je puno, kao i obiteljskih gospodarstava koja nude škole jahanja, ali i terensko jahanje pa čak i smještaj za konje.

Ukoliko želite upoznati prekrasne konje lipicanske pasmine, predlažemo posjet –državnoj ergeli Đakovo koja se svrstava među najstarije ergele u Eruopi, a osnovana je 1506. godine. Ergela u sklopu svoje turističke ponude omogućuju upoznavanje s konjima u prirodnom ambijentu na nepreglednim pašnjacima i velikim koralima Ivandvora kao i u Pastuhari gdje se nalaze trenirana vrhunska grla. Ergela pruža dodatne mogućnosti kao što su radionice za djecu, tematske predstave s konjima, vožnja fijakerom i dr.

Na imanju baranjskog konjičkog kluba, udaljenog svega 5 km od Osijeka, u Bilju, možete uživati u rekreativnom jahanju imanjem. Imanje je okruženo šumom i Starom Dravom te je idealno za uživanje u jahanju hodom, kasom ili galopom.

Park prirode Papuk pruža mogućnost jahanja koničkom stazom Orahovica – Jankovac.

Za iskusnije postoji mogućnost terenskog jahanja po Slavoniji na nekoliko dionica tematskog puta – «Od Pustare do Pustare».

Jahanje organiziramo na upit.  Ruta i trajanje se kreira ovisno o vašim afinitetima i fizičkoj kondiciji.

FOTOGRAFIJE
izvor: Državna ergela Đakovo i Lipik
autor: Silvija Butković

Fotografije

Photo: Silvija Butković

Pošalji upit

IME I PREZIME *
DATUM POLASKA *
BROJ OSOBA *
EMAIL ADRESA *

NAZIV PROGRAMA *

PORUKA

Photo: Samir Kurtagić